Black friday online

Black Friday på en ny måde

I lighed med mange andre traditioner fra USA, er Black Friday efterhånden blevet en fast højtid for butikkerne, også her i Danmark. Men er det ved at være slut på købefesten? Skal vi til at gå til Black Friday på en ny måde? Det skal vi kigge lidt nærmere på her.  

Er det stadig in at shoppe meget?  

Det har i lang tid været både trendy og et stort statussymbol, at kunne shoppe løs, men efterhånden som verden forandrer sig, har vores tilgang til penge og forbrug også begyndt at ændre sig. Det er nemlig ikke længere sådan, at vildt forbrug er den største luksus. Nu er der mere fokus på at overskud i form af energi og ikke mindst fritid, er en af de største luksusfaktorer. Det er som kendt, ikke altid noget man bare kan købe sig fra.  

Det er dog også sådan, at vi også her i Danmark bliver mere og mere klimabevidste. Det indebærer også, at vi tænker mere over, hvad vi køber og hvordan vi køber det. Det går efterhånden mod en tendens, der vi er på vej væk fra brug-og-smid-ud-samfundet, som vi har levet under i lang tid. Hvad skal vi så lave?  

Black Friday falder hvert år på fredagen efter Thanksgiving, en højtid, der ikke bliver fejret her i Danmark. Alligevel, har vi taget Black Friday til os uden at sætte et eneste spørgsmålstegn. Black Friday er jo købefesten over dem alle, der butikkerne spytter ud det ene tilsyneladende gode tilbud efter det andet, med det formål at du skal købe mest muligt på en dag, så de kan slå alle sine salgsrekorder. Men det er ikke godt for hverken din pung eller klimaet.  

Alternativ Black Friday  

Der findes dog gode alternativer til Black Friday. Du behøver ikke gå ud og købe vildt, men du kan selvfølgelig se, om der findes nogle gode, bæredygtige tilbud. Klimaet ville få det meget bedre, hvis vi fik en anden holdning til teknologi, og hvornår den skal smides ud og skiftes ud med noget nyt. Det er langsomt begyndt at tegne sig en klar tendens til, at vi danskere er klare for at købe mere brugt, også når det kommer til teknologi. Det er jo ikke sådan, at en brugt iPhone ikke kan bruges mere, og nu er det faktisk blevet in med retro teknologi. Man kan også få brugt teknologi der er helt som ny og som nærmest slet ikke er blevet anvendt, inden du kan købe det for en meget billigere penge.  

Brugt elektronik på black friday er en meget billigere og mere klimavenlig måde, at bruge sine penge på. Det giver meget bedre mening end at blive ved med at købe løs i nyproducerede varer. Det er jo ikke sådan, at den købefest som vi alle sammen har været med til, kan fortsætte i det evige. Derfor er det godt at det nu er blevet meget mere populært med brugt teknologi og at vi ser en tendens til et mere bærekraftigt forbrug.