Imerco Black Friday

Tips til kreativ, smuk og billig borddækning

Bord – dæk dig! Står du over for en større festlig sammenkomst, hvor der skal dækkes op til mange gæster? Eller vil du bare gerne have lidt god inspiration til, hvordan du pepper din daglige borddækning lidt ekstra op hjemme i din privatbolig? Uanset hvilken situation du måtte stå i, vil vi stærkt anbefale dig at læse med i dette korte indlæg, hvor vi netop sætter fokus på borddækning.

Men ikke bare hvilken om helst borddækning. Det drejer sig nemlig om den kreative, æstetisk smukke og ikke mindst billige borddækning. Det kan nemlig hurtigt ende med at koste dig mange penge, hvis du skal dække op til stor fødselsdag, bryllup, konfirmation, dåb eller en lignende festlig anledning. Derfor giver vi dig her tre skarpe tips til, hvordan du opnår en dekorativ og flot borddækning, uden at det behøver koste dig en bondegård.

Sammensæt dit unikke stel og servicesæt – med genbrugsguld

Skal man følge Emma Gads klassiske forskrifter for borddækning, gælder det ultimativt om at anskaffe sig et strømlinet og ensartet stel, der kan give et flot og harmonisk helhedsindtryk og afspejle, at der er styr på tingene. Et sådan stel kan nemt blive en bekostelig affære – særligt hvis man gerne vil have et komplet stel til mange personer.

Derfor kan der faktisk være betydelige penge at spare ved at gå ad lidt alternative veje. For hvorfor være så traditionel og klassisk, når du både kan spare penge og opnå et unikt, anderledes og personligt udtryk ved at sammensætte dit stel eller service med dele fra mange forskellige stel. Gå på genbrugsjagt eller loppemarked og saml dit eget smukke stel med forskellige mønstre, modeller, størrelser og farver. Det kan skabe en smuk og dekorativ borddækning, der ikke bare ligner dem, man ser i interiør- og boligmagasinerne. Billigt, smart og personligt.

Den dekorative ”gør det selv”-borddækning

Et andet godt råd er at finde den kreative sans frem og gå med ”gør det selv”-borddækningen. Fremfor at købe sig til diverse dyrt bordpynt kan der være mange penge at spare ved at lave det selv.

Og her det sådan set kun fantasien (og dine kreative kundskaber), der sætter grænser. Producer dine egne bordkort, fold selv servietterne, saml pyntegenstande fra naturen som borddekoration, og klip dine egne bordløbere af billigt stof i netop din yndlingsfarve. Mulighederne er mangfoldige, og du kommer rigtig langt med lidt kreativ snilde.

Udnyt de landsækkende ”tilbudsfester”, når du skal dække op til stor fest

Det sidste råd henvender sig særligt til dig, der bogstaveligt talt skal dække langborde. Står du og skal holde en større fest, kræver det et større sæt af service, hvilket hurtigt kan blive dyrt at anskaffe eller leje til formålet.

Netop derfor kan det være en rigtig god idé at planlægge et sådan storkøb til én af de store, landsdækkende ”tilbudsfestdage”, som hvert år rammer Danmark. Her langer de fysiske butikker såvel som online webshops det ene skarpe lavpristilbud efter det andet over disken. Du kan således få et langt større servicesæt for færre penge ved for eksempel at gå i en isenkræmmerbutik såsom Imerco Black Friday eller en hvilken som helst anden ”late night-”tilbudsdag. Eller hvad med at svinge dankortet online på den efterfølgende Cyber Monday, hvor alle webshops sælger ud af gode tilbud.

På den måde kan du hurtigt få dækket op til alle gæsterne – på en billig måde.

Se alle tilbud hos Imerco