Skin

Også hudpleje kan være skånsomt for miljøet

Hos Bellabellaci har de valgt at gøre op med kemikalieindholdet i deres produkt og is stedet valgt at fokusere på økologi og det naturlige. Her kan man få næsten alle de nødvendige produkter, man ellers ville have stående på badeværelset, uden at man hverken skal bekymre sig for planetens eller velvære eller sin egen krops velbefindende.

Økologi bliver større og større

Tidligere var økologi noget som vi ikke tillagde den store værdi, og ville man købe økologisk, så skal man have en ekstra skilling på hånden. I dag dyrker vi generelt mere og mere økologisk, og økologiske produkter er ikke længere forbeholdt den rigere del af befolkningen.

Derudover er økologi ikke blot noget vi møder i grøntafdelingen, og nu kan man i næsten alle supermarkeder få både økologisk pasta, mælk, chokolade og rengøringsmiddel.

Sprøjtemidler og kemikalier er således på vej ud af produktioner, hvilket i høj grad må siges at være et skridt i den rigtige retning for den grønne omstilling. Ønsker vi en grønnere planet, må vi også selv tænke grønt, når vi køber ind.

Opgør med allergier

Tidligere gjorde det ikke så meget at vi vaskede vores børn i produkter fyldt med parfume eller benyttede os af cremer, der indeholdt et utal af ulæselige kemikalier. Dette betød, og gør det også i dag, at mange mennesker måtte døje med allergiske reaktioner, udslæt og irritationer på hud og i hår.

I alle menneskers hud og krop er lige tolerant overfor unaturlige ingredienser i husplejeprodukter, og det kan i værste fald betyde at man udvikler deciderede allergier.

Derudover kan især børn reagere kraftigt på visse kemikalier, da deres kroppe endnu ikke har opbygges resistance overfor disse sammensætninger. Ønsker man at være helt fri for den slags bekymringer, så kan det være nyttigt udelukkende at blive naturlige produkter, hvor samtlige ingredienser kan findes i naturen.

Vælger man at gå den vej, så vil man opdage at markedet er stort, og at man hverken behøver at gå på kompromis med kvalitet, dufte, pris eller funktion, bare fordi der står ’økologisk’ på produktet.