Ældre uden hjælp

Miniguide til at spare stort på hjælpemidler til ældre

Sponsoreret indhold

Hjælpemidler til ældre og demente er en nødvendighed i mange tilfælde, fordi de kan gøre hverdagen så meget lettere for både den ældre, familien og omsorgspersonerne. Men realiteten er bare, at disse hjælpemidler ofte kan være rigtig dyre.

Selv med tilskud fra det offentlige, kan det derfor være en større udskrivning at skulle sikre sig, at man har alle de nødvendige hjælpemidler. Derfor har vi skrevet denne miniguide til, hvordan du kan spare penge på lige netop disse hjælpemidler til ældre.

Slå til, når der er udsalg

Vi ved godt, at man ikke altid kan vente på et udsalg, når man skal købe hjælpemidler. Som regel skal de bruges, når de skal bruges, og man kan derfor ikke gå og tælle ned til Black Friday, januarudsalg, eller hvad der ellers er af populære dage og måneder, hvor man kan spare stort i butikkerne.

Hos Gloria Mundi Care har de dog altid et stort statussalg, hvor der i den grad kan gøres en god handel. Det vil typisk være demomodeller, udgåede produkter eller lignende, der sælges til spotpris.

Derfor kan man som regel også købe ind til nogle særdeles attraktive priser, men det er med at slå til, når man ser det hjælpemiddel, man er på udkig efter, for der er sjældent mere end ét eksemplar af hver vare til salg.

Undersøg muligheden for tilskud fra det offentlige

Vi bor heldigvis i et land, hvor der er en fornuftig understøttelse, når man bliver ramt af sygdom og alderdom. Selvom det måske ikke er alle, der synes, at kvaliteten af de ydelser, der bliver tilbudt af det offentlige, er lige gode, så er vi godt stillet herhjemme.

Det er vi især, fordi der ofte også er mulighed for at få tilskud, fradrag og lignende, hvis man står med udgifter til pleje af ældre i familien. Men de her tilskud og fradrag bliver ikke altid serveret på et sølvfad, og man kan derfor være nødt til at være lidt opsøgende omkring de muligheder, der er.

Heldigvis er der mange ressourcer på internettet, samt i de offentlige instanser, der kan assistere med lige netop sådanne muligheder. Vi anbefaler derfor, at du kontakter din kommune og hører nærmere om, hvorvidt der er nogle af dine udgifter, der kan blive dækket helt eller delvist af det offentlige.

Det er ikke sikkert, at man kan få tilskud til det hele, men for mange kan selv det mindste hjælpe gevaldigt på økonomien. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, så vi anbefaler, at man sætter sig ned og kigger på det med hjælp fra en anden – det kan enten være en privat bekendt, en sagsbehandler fra kommunen eller lignende.